IBM Angažirani očevi

Edukacija zaposlenih tata IBM-a

Sudeći prema povratnim informacijama tata zaposlenih u IBM-u, podjela obiteljskih obaveza i odgoj djece su u njihovim obiteljima podjednako podijeljeni među roditeljima.
Izazova se, naravno, uvijek nađe, kako u odgojnim stilovima tako i u partnerskim odnosima, u zajedničkom odgoju nove generacije.
IBM Angažirani očevi

Na vrlo angažiranoj radionici kojoj se pridružilo 25 tata uz stručno vodstvo Lana Kihas i Diana Kobas Dešković otvorila se i vrlo značajna tema prava rastavljenih očeva koji se susreću s brojnim problemima u svojoj roditeljskoj ulozi uključujući visoki stupanj nepovjerenja prema njihovoj roditeljskoj kompetenciji.


Što reći kad npr. teta u vrtiću ili učiteljica u školi želi samo mamama davati važne informacije kao da tate nisu samostalni i odgovorni?


Ako se i sami nađete u sličnoj situaciji, a tata ste, svakako je potrebno reagirati i skrenuti pažnju na odgovornost i autoritet koji posjedujete. A ako ste mama, dovoljno se opustiti i imati povjerenja u svog partnera, oca svoga djeteta, može on to i sam. ☺

Edukacija je održana u okviru projekta “Angažirani očevi” koji provodi udruga MODE1 uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

GRAWE Hrvatska Angažirani očevi Active Fatherhood
aktivno očinstvo DADFORCE