Women empowerment in wages equality rights youthpass certifikat

PRILIKA ZA YOUTHPASS CERTIFIKAT: Otvoreni poziv za sudjelovanje u Erasmus+ projektu

Ako ste osoba koja radi s mladima, radite u ljudskim resursima ili srodnom području u privatnom ili javnom sektoru, član/ica ste organizacije civilnog društva koja radi s ranjivim kategorijama – mladima i ženama i/ili se bavite rodnom ravnopravnošću – ovo je poziv za vas. Prijavite se za sudjelovanje na edukaciji i treningu u Beogradu za podizanje kapaciteta po pitanju zakona, mehanizama i alata na temu prava na jednaku plaću za rad jednake vrijednosti i osigurajte si priliku za stjecanje međunarodno priznatog YouthPass certifikata.

Trening je prva aktivnost u okviru Erasmus+ projekta Women Empowerment in Wages Equality Rights – WE EMPOWER koji provodi AFA – All for All (Srbija) uz partnerstvo MODE1 (Hrvatska). Cilj projekta je osnaživanje relevantnih struktura kroz edukaciju, razvoj vještina, terenski rad i međunarodnu suradnju, u pogledu prava žena na jednakost plaća zajamčenu Zakonom o radu i drugim zakonima.

WE EMPOWER Women Empowerment in Wages Equality Rights youthpass certifikat

DETALJI TRENINGA

Datum i mjesto: 3.-6.7.2024., Beograd

Trajanje: 4 dana

Tema: Izgradnja kapaciteta za suzbijanje razlike u plaćama i nejednakih primanja žena i muškaraca za isti posao, kroz neformalno obrazovanje o zakonodavstvu Srbije, Hrvatske i Europske unije, mehanizmima i alatima koji su dostupni za borbu protiv ovog problema za daljnje osnaživanje ciljnih skupina.

Broj polaznika/ca: 24 (12 IZ Srbije, 12 iz Hrvatske)

Jezik: jezik otvorenog poziva

ŠTO MOŽETE OČEKIVATI:

Interaktivne radionice: Kroz metode neformalnog obrazovanja sudjelujte u dinamičnim i interaktivnim sesijama koje pokrivaju različite aspekte razlike u plaćama i nejednakih primanja.

Učenje od stručnjaka: Saznajte više o zakonima i regulativama (nacionalnim i EU), od iskusnih stručnjaka iz relevantnih institucija i kroz primere iz prakse.

Praktično znanje: Naučite primijeniti stečena znanja i vještine na terenu.

Umrežavanje: Mogućnost povezivanja s kolegama i stručnjacima iz regije/EU.

UVJETI ZA SUDJELOVANJE:

Profil: Osoba ste koja radi s mladima, radite u ljudskim resursima ili srodnom području u privatnom ili javnom sektoru, član/ica ste organizacije civilnog društva koja radi s ranjivim kategorijama – mladima i ženama i/ili se bavite rodnom ravnopravnošću.

Motivacija: Potrebno je pokazati visoku motiviranost za sudjelovanje i spremnost na učenje, diskusiju, suradnju i interakciju.

Iskustvo u temi/području: Poželjno, ali nije presudno.

Podrška: Nefinancijska potpora organizacije ili strukture iz koje dolazite za sudjelovanje na treningu i za aktivnosti nakon treninga: 1) vođenje radionica od strane polaznika/ca uživo ili online na projektne teme s mladim djevojkama iz okruženja i 2) sudjelovanje na konzultativnom sastanku nakon završetka terenskih aktivnosti.

Pohađanje i angažman: Samo polaznici/ce koji budu prisustvovali na 100% sesija treninga i sudjelovali u follow-up aktivnostima navedenim u prethodnoj točki, stječu pravo na YouthPass certifikat.

Sve prijave koje odgovaraju gore navedenom profilu su dobrodošle, bez obzira na spol, rod, invaliditet, bračni ili roditeljski status, porijeklo, vjersko uvjerenje, političko opredjeljenje ili orijentaciju.

YOUTHPASS CERTIFIKAT:

Na konzultativnom sastanku, po završetku treninga i terenskih aktivnosti, svi polaznici će dobiti YouthPass certifikat. Ovaj certifikat je međunarodno priznat i potvrđuje sudjelovanje u neformalnom obrazovanju kroz Erasmus+ program Europske unije. YouthPass certifikat bit će značajan dodatak vašem životopisu jer službeno priznaje i potvrđuje vaše kompetencije stečene tijekom projekta.

KAKO SE PRIJAVITI:

  1. Ispunite obrazac za prijavu: https://forms.gle/ehqPdD4rHTA6PE5a8
  2. Rok za prijavu: Ponedeljak, 24. lipnja 2024. do 23:59.
  3. Odabir polaznika/ca: O rezultatima odabira kandidati će biti obaviješteni od četvrtka, 27. lipnja 2024. godine.

TROŠKOVI:

Pokriveni troškovi: Organizatori snose troškove smještaja, prehrane (puni pansion i smještaj u dvokrevetnim sobama) i materijala za radionice. Osigurat će se naknada putnih troškova (uz odgovarajući dokaz o uplati), a sudionici se potiču da koriste najekonomičniji način prijevoza i da prilikom organiziranja putovanja dobiju prethodno odobrenje organizatora.

Ne propustite priliku za razvoj, učenje novih vještina, umrežavanje i stjecaanje međunarodno priznatog certifikata!

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem e-maila:

 

Projekat je podržan kroz Erasmus+ program Europske unije i traje od 1. travnja 2024. do 31. ožujka 2025. godine. Izraženi stavovi isključivo su stavovi autora i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Zaklade Tempus. Ni pod kojim uvjetima Europska unija ili davatelj namjenskih bespovratnih sredstava ne može se smatrati odgovornim za njihov sadržaj.