Angažirani očevi SPAN

“Angažirani očevi” u SPAN-u

Trenutno samo 4% očeva u Hrvatskoj koristi roditeljski dopust, čime djeca gube 2 mjeseca povezivanja s roditeljima!

Šteta jer prednosti su brojne – za djecu, tate, obitelj, ali i za poslodavce i društvo.

Angažirani očevi SPAN

Tatama korištenje dopusta između ostalog donosi bolju emotivnu povezanost s djetetom i razvoj novih vještina zbog kojih su bolji i na poslu; djeci više samopouzdanja, bolje nošenje sa stresnim situacijama i još mnogo toga. Zato je važno informirati i mijenjati kulturalna očekivanja kako bi angažirani očevi unosili pozitivne promjene u obitelji i na poslu.

Angažirani očevi SPAN Bruno Šimleša

Na radionici “Angažirani očevi” koju su za dvadesetak SPAN-ovaca održali Diana Kobas Dešković i Bruno Šimleša bilo je ne samo edukativno, već i vrlo zabavno.

Diana ih je upoznala sa zakonskim mogućnostima roditeljskog dopusta koji se može koristiti do 8. godine djetetova života i fleksibilnim oblicima rada koje nudi nepotpuno radno vrijeme jednog ili oba roditelja, a Bruno ih je iz muške perspektive upoznao sa stilovima roditeljstva. Posebno je istaknuo koliko uključivanje očeva u odgoj na kvalitetan način, utječe na dobar emotivan odnos s partnericama.

Mnogi su se prepoznali u izazovima s bakama ili “mamama medvjedicama“ i rado su podijelili anegdote iz svog roditeljskog iskustva.

Edukacija je održana u okviru projekta “Angažirani očevi” koji provodi udruga MODE1 uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Angažirani očevi SPAN Active Fatherhood workshopSPAN
GRAWE Hrvatska Angažirani očevi Active Fatherhood
aktivno očinstvo DADFORCE